Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

«Прометей» знімається з чемпіонату України з баскетболу: відома причина

«Прометей» знімається з чемпіонату України з баскетболу: відома причина

Баскетбольна команда «Прометей» знімається з наступного розіграшу Суперліги. Причиною для такого рішення стало збільшення для клубу заявочного внеску з 40 000 до 4,5 млн грн.

Про це у соціальних мережах повідомив президент клубу Володимир Дубинський.

За його словами, сталося це через те, що клуб буде виступати в Єврокубку, а не в турнірах під егідою FIBA.

Дубинський додав, що з серпня цього року БК розпочав підготовку до участі в майбутньому чемпіонаті України з баскетболу. Клубом було повністю сформовано склад команди, забезпечено проживання гравців та персоналу клубу, організовано харчування спортсменів, взято в оренду ігровий зал, в якому тренується команда.

«Але, на жаль, навіть у такий важкий для нашої країни та всього спорту час, в Федерації баскетболу України знайшлись ті, хто ставить свої амбіції або приватні інтереси, вище за спільні інтереси баскетбольного суспільства та держави в цілому», — зазначив він.

13 вересня на засідання Виконкому ФБУ було прийняте майже одноголосне рішення щодо встановлення заявочного внеску саме для «Прометея» у розмірі 4,5 млн грн, тоді як для інших — 40 000 грн.

«Наш клуб висловлює свою обуреність ситуацією, що склалася в українському баскетболі та категорично заявляє про неприпустимість вибіркового, дискримінаційного та упередженого ставлення до будь-якого з Клубів-членів баскетбольної спільноти», — підкреслив Дубинський.

Він резюмував, що клуб був фактично викинутий з чемпіонату України: «Баскетбольний клуб “Прометей” не візьме участь в ХХХІІ чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд в сезоні 2022/2023, якщо Федерацією баскетболу України не будуть усунені  прояви упередженості та дискримінації по відношенню до нашого клубу».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background