Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Ястремська зазнала поразки у півфінальному матчі Australian Open

Ястремська зазнала поразки у півфінальному матчі Australian Open

Українська тенісистка Даяна Ястремська зазнала поразки у півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії. Наша спортсменка поступилася китаянці Чжен Ціньвень.


У першому сеті Ястремська зробила ранній брейк (2-0), але відразу ж програла два гейми поспіль. У сьомому геймі китайська тенісистка зробила брейк і зуміла втримати свою перевагу до кінця партії, відігравши брейк-поїнт у восьмому геймі. 


Зауважимо, що за рахунку 4:3 на користь Чжен Даяна звернулася по допомогу лікарів через проблеми з м'язами живота.


У другому сеті вже Ціньвень першою зробила брейк, у третьому геймі, але Ястремська відразу зуміла зрівняти рахунок (2-2). Китайська тенісистка ще раз взяла подачу українки в сьомому геймі і як і в першій партії втримала свою перевагу.


Australian Open – Grand Slam. Мельбурн (Австралія). Півфінал

  • Даяна Ястремська (Україна, Q) – Чжен Ціньвень (Китай, 12) – 4:6, 4:6.

Обидві тенісистки вперше зіграли в півфіналі турніру Grand Slam. Чжен Ціньвень стала першою китайською тенісисткою у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії після Лі На, яка виграла титул у Мельбурні 2014 року.


Нагадаємо, Даяна – перша українська тенісистка, яка зіграла в півфіналі австралійського «мейджора».


Українка вчетверте зіграла в півфіналі на турнірах Grand Slam. Поки що нашим дівчатам не вдалося виграти жодного сету на цій стадії. Нагадаємо, що раніше тричі за вихід у фінал боролася Еліна Світоліна (Вімблдон-2019, 2023 і US Open-2019).


У фінальному поєдинку Чжен Ціньвень зіграє проти чинної чемпіонки турніру Аріни Соболенко, яка в іншому півфіналі перемогла Коко Гауфф.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background