Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Ястремська та Цуренко успішно стартували у турнірі WTA у США, Костюк зазнала поразки

Ястремська та Цуренко успішно стартували у турнірі WTA у США, Костюк зазнала поразки

Дві українські тенісистки Даяна Ястремська та Леся Цуренко стартували з перемог на турнірі WTA 1000 у Індіан-Веллсі (США). Марта Костюк не змогла пробитись до другого кола.

Марта Костюк – Анна Бондар

У першому колі змагань Даяна обіграла Анну Бондар з Угорщини – 6:3, 6:4. Це була друга перемога українки над цією спортсменкою. У 2017 році Ястремська грала проти угорки у чвертьфіналі ґрунтового турніру ITF W60 у Дунакесі. 

Даяна повторила свій найкращий результат в Індіан-Веллс, який показала у 2021 році. Ця перемога стала для українки третьою в основній сітці змагань у цьому сезоні.

У другому колі суперницею Ястремської буде Барбора Крейчикова з Чехії.

Леся Цуренко – Чжу Лінь

В іншому поєдинку Цуренко завдала поразки Чжу Лінь з Китаю – 6:4, 6:3. Це друга перемога нашої тенісистки над китайською суперницею за три зустрічі. На початку лютого Лінь у фіналі змагань WTA в Хуахіні обіграла Лесю.

У другому колі Цуренко зіграє проти хорватки Донни Векич. Тенісистки грали одна з одною тиждень тому в першому колі турніру в Монтерреї. Українка, вигравши перший сет, не змогла дограти другу партію через проблеми з ліктем.

Марта Костюк – Ребекка Петерсон

Костюк у першому колі змагань зазнала поразки від шведки Ребекки Петерсон – 5:7, 7:5, 5:7. У першому сеті Марта лідирувала 5:3, але не змогла подати на партію в дев'ятому геймі. Українка програла наступні три гейми, при цьому втративши чотири сетболи на прийомі за рахунку 5:4.

У вирішальному сеті Костюк програвала 0:3, але зуміла зрівняти рахунок і в кінцівці повела 5:4. Проте шведська тенісистка втримала свою подачу в десятому геймі, зробила брейк і з першої спроби подала на матч. Поєдинок тривав майже три години.

Українка в цьому поєдинку шість разів подала навиліт, допустила 17 подвійних помилок, зробила сім брейків і програла вісім геймів на своїй подачі.

Костюк зіграє ще в Індіан-Веллс у парному розряді. Разом із румункою Єленою-Габріелою Русе вона вийде на корт проти третьої сіяної пари - Людмила Кіченок/Олена Остапенко (Україна/Латвія).

BNP Paribas Open – WTA 1000. Індіан-Веллс (США). Перше коло

  • Даяна Ястремська (Україна, WC) – Анна Бондар (Угорщина) – 6:3, 6:4.
  • Леся Цуренко (Україна, Q) – Чжу Лінь (Китай) – 6:4, 6:3.
  • Марта Костюк (Україна) – Ребекка Петерсон (Швеція, Q) – 5:7, 7:5, 5:7.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background