Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Всесвітня федерація тхеквондо допустила на ЧС у Баку росіян та білорусів

Всесвітня федерація тхеквондо допустила на ЧС у Баку росіян та білорусів

23 спортсмени з Росії та Білорусі виступлять у нейтральному статусі на чемпіонаті світу-2023 з тхеквондо, який відбудеться з 29 травня по 6 червня у Баку.

Про це повідомила Всесвітня федерація тхеквондо (World Taekwondo).

Зазначимо, що цей турнір стане першим для росіян та білорусів після того, як федерація допустила їх до змагань під своєю егідою у нейтральному статусі.

Відповідно з цим участь у змаганнях не візьме збірна України. «Синьо-жовті» пропустять змагання попри те, що турнір є рейтинговим у відборі на Олімпійські ігри 2024 року.

Відомо, що World Taekwondo не допустила до світової першості двох атлетів. Їх кандидатури відхилили через невідповідність критеріям нейтральності. Ймовірно, це олімпійські чемпіони Токіо – Максим Храмцов та Владислав Ларін.

«23 спортсмени були попередньо допущені до чемпіонату світу в якості індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) після завершення триетапного процесу перевірки, встановленого Всесвітньою радою з тхеквондо 3 квітня. Після прибуття в Баку вони повинні будуть підписати декларацію про повне дотримання умов участі. Заявки двох спортсменів були відхилена після того, як Комісія визначила, що вони не відповідають критеріям допуску», – сказано у заяві.

Нагадаємо, за підсумками змагань у Баку топ-5 найкращих тхеквондистів у кожній ваговій категорії  відбиратимуться на Олімпіаду-2024. Решта визначиться у кваліфікаційних турнірах, що відбудуться перед Іграми у Парижі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background