Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Війна з РФ: Реал Мадрид передав Україні 20 генераторів, Динамо – дрони для військових

Війна з РФ: Реал Мадрид передав Україні 20 генераторів, Динамо – дрони для військових

Іспанський ФК «Реал Мадрид» через свій фонд передасть Україні 20 електрогенераторів. Таким чином клуб підтримає ініціативу донецького «Шахтаря», спрямовану на допомогу українцям.

Про це сказано на сайті клубу «Королівського клубу».

«Дефіцит електроенергії в Україні, спричинений російськими бомбардуваннями енергетичних об’єктів, впливає на життя мільйонів українців. Через відсутність центрального опалення вони відчувають наслідки різкого зниження температури у країні», — наголошується у повідомленні.

Додамо, що «Шахтар» своєю чергою продовжує проект European Football Powers Up Ukraine – кампанію зі збирання генераторів для українців. За тиждень донеччани зібрали понад 100 генераторів.

До збору також приєдналися такі європейські клуби – «Легія» (Польща), «Вердер» (Німеччина), «Бенфіка» (Португалія), «Реал» (Іспанія), «Фейєнорд» (Нідерланди), та два шотландські клуби «Селтік» та «Рейнджерс».

Допомогти вирішили й два колишні представники «Шахтаря» — ексфорвард «гірників» Жуніор Мораєс та наставник Паулу Фонсека.

Перша партія генераторів прибуде до України вже наступного тижня. Отримані пристрої будуть використані для підтримки роботи Shelter Centre на Арені Львів, а також організації пунктів підтримки українців по всій країні.

Столичний ФК «Динамо» також не лишається осторонь й профінансував закупівлю дронів MAVIC3 та систем зв’язку Starlink для військової частини А7301.

Обладнання найближчим часом надійде до розпорядження військової частини.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background