Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

У ФБУ розповіли про покарання гравців, які відмовляються грати за збірну України

У ФБУ розповіли про покарання гравців, які відмовляються грати за збірну України

Виконком Федерації баскетболу України (ФБУ) ухвалив рішення щодо жорсткого покарання гравців, які без поважної причини не прибудуть у розташування Національної збірної. За таке рішення гравцю загрожуватиме відсторонення від баскетболу до 2 років. 


Про це інформує ФБУ.


Так, якщо гравець систематично (два або більше разів) не прибуває до розташування команди без поважної причини на збори та участі у міжнародно-європейських матчах, ФБУ уповноважена застосувати бан для баскетболіста терміном від одного до двох років. Заборона поширюється на будь-який вид баскетбольної діяльності, зокрема адміністративну та спортивну.


Раніше президент ФБУ Михайло Бродський казав про можливі санкції для баскетболістів. Зокрема, він жорстко пройшовся гравцями чоловічої збірної України у пре-кваліфікації ОІ-2024.


Нагадаємо, тренерський штаб збірної України з баскетболу оголосив склад на матчі кваліфікації Євробаскету-2025 зі Словенією та Португалією. Підготовку до поєдинків синьо-жовті розпочнуть 17 лютого у Ризі, а 20 лютого вирушать до Словенії, де зіграють перший матч кваліфікації.


22 лютого команда Віталія Степановського відкриє кваліфікаційний турнір матчем зі Словенією, а 25 лютого зіграє з Португалією. Номінально «домашній» для України поєдинок пройде у Ризі. Третім суперником українців у групі А є Ізраїль.


Кваліфікація чемпіонату Європи проходитиме під час трьох вікон: 19-27 лютого 2024 року, 18-26 листопада 2024 року та 17-25 лютого 2025 року. Кожна збірна проведе дві гри у кожному вікні. Для виходу у фінальну частину Євробаскету збірної України необхідно зайняти одне із трьох перших місць у групі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background