Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна визначилася зі складом збірної на ЧС-2024 з хокею

Україна визначилася зі складом збірної на ЧС-2024 з хокею

Збірна України з хокею назвала остаточний склад на чемпіонат світу-2024.


Відповідні зміни у заявці анонсували у Федерації хокею України (ФХУ).


Відомо, що з розширеного списку, оприлюдненого в березні, на підготовку до світової першості вирушили 30 хокеїстів. Таким складом підопічні Дмитра Христича провели чотири контрольні зустрічі: обіграли Китай, Литву та обмінялися перемогами з резервною командою Латвії.


Остаточна заявка України на чемпіонат світу-2024 відтак складається з 24 хокеїстів. На матч можливо заявити 22 гравців: чотири ланки польових гравців та двох воротарів.


Заявка України на ЧС-2024

  • Воротарі: Богдан Дьяченко (Сокіл), Едуард Захарченко (Дніпро), Гліб Арцатбанов (Елберні-Веллі Буллдогс, Канада)
  • Захисники: Ігор Мережко (Списька Нова Весь, Словаччина), Євген Ратушний (Дніпро), Іван Сисак (Дунауйвароши Ацельбикак, Угорщина), Пилип Пангелов-Юлдашев (Подгале, Польща), Артем Гребеник (Каттеря, Фінляндія), Олексій Дахновський (Кошице, Словаччина), Віталій Андрейків (Заглембє, Польща), Всеволод Толстушко, Олексій Янішевський (обоє — Сокіл)
  • Нападники: Олександр Пересунько (Попрад, Словаччина), Даніїл Трахт (Лукко, Фінляндія), Андрій Денискін (Унія, Польща), Віталій Лялька, Гліб Крівошапкін (обоє — Кременчук), Денис Бородай, Вадим Мазур, Віктор Захаров (усі — Сокіл), Олексій Ворона (Повазька Бистриця, Словаччина), Станіслав Садовіков (Злін, Чехія), Євген Фадєєв (Скенпойнт Імберс Лімберг, Нідерланди), Фелікс Морозов (Морзин-Аворьяз, Франція)


Розклад матчів України на чемпіонаті світу

  • 27 квітня. 19:30. Естонія – Україна
  • 28 квітня. 19:30. Україна – Нідерланди
  • 30 квітня. 12:30. Україна – Китай
  • 1 травня. 12:30. Україна – Іспанія
  • 3 травня. 19:30. Литва – Україна.


Нагадаємо, з 27 квітня до 3 травня підопічні Христича проведуть п'ять турів у дивізіоні IВ. Всі матчі відбуватимуться на льоду литовського Вільнюса.


За підсумками п'яти турів найкраща команда в турнірній таблиці здобуде підвищення в класі до дивізіону IA. Остання, шоста команда в таблиці вибуватиме з дивізіону — і проведе наступний сезон вже в групі IIA.


У сезоні-2023 українці впритул наблизилися до виходу в дивізіон IA: посіли друге місце в групі та поступилися п'ятьма очками команді Японії.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background