Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна здобула перемогу над Ісландією у кваліфікації на ЧС-2023 з баскетболу

Україна здобула перемогу над Ісландією у кваліфікації на ЧС-2023 з баскетболу

Збірна України обіграла Ісландію у матчі в рамках кваліфікації на чемпіонат світу-2023. Гра, яка відбулася в Ризі, закінчилася з рахунком 79:72.

Підопічні Айнарса Багатскіса взяли реванш у суперників за поразку у матчі, що пройшов у серпні у Рейк'явіку та зберегли шанси на вихід на чемпіонат світу. Перша гра ісландських баскетболістів завдала багато проблем українцям, що призвело до 24 втрат м’яча.

Наразі у наших гравців перевага над Ісландією за особистими зустрічами. Цього разу українці теж довго призвичаювались до гри суперника, через що після рівного початку матчу Ісландія вийшла вперед, тримаючи перевагу +6-7 очок. Лише в середині другої чверті збірна України вирівняла гру і першу половину завершила на свою користь — 33:31.

Після великої перерви на майданчику була рівна гра, суперники по черзі виходили вперед, але ніхто не міг повести в рахунку більше 4-5 очок. В кінці гри українці змогли переломити хід гри на свою користь, заробили перевагу в 7 очок і втримали її.

Найрезультативнішими гравцями нашої збірної стали Олександр Липовий (16 очок), Павло Крутоус (13 очок) та Вячеслав Кравцов (13 очок).

Чемпіонат світу-2023. Кваліфікація. Група L. Рига, Латвія

  • Україна — Ісландія — 79:72 (14:18, 21:15, 16:20, 28:19).

Україна з трьома перемогами в активі на другому етапі залишається в боротьбі за путівку на чемпіонат світу, маючи перевагу над конкурентами з Грузії та Ісландії в особистих зустрічах, але поступаючись їм за кількістю очок.

Відбір на ЧС-2023 завершиться в лютому 2023 року.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background