Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

У Кубка Біллі Джин Кінг змінився формат: про що мова

У Кубка Біллі Джин Кінг змінився формат: про що мова

У головного турніру жіночих збірних з тенісу – Кубка Біллі Джин Кінг – змінився формат. 


Про це повідомили на офіційній сторінці Кубка Біллі Джин Кінг.


Раніше груповий етап турніру відбувався за круговою системою. 12 команд були поділені на чотири групи, а переможці виходили до півфіналу. Наразі планується, що учасниками також будуть 12 команд, але формат змінять на змагання на вибування. Вісім збірних розпочнуть з першого раунду, а чотири сіяні зійдуться в матчах з переможцями першого кола у чвертьфіналі. Замість звичних шести днів, змагання будуть проходити дев'ять. Турнір розпочнеться 12 листопада в Севільї, а фінал відбудеться 20 листопада.


Зазначимо, що шість днів жіночого турніру співпадають з датами чоловічого підсумкового турніру ATP Кубка Девіса в Малазі, який розпочнеться напередодні фіналу Кубка Біллі Джин Кінг. Президент ITF Девід Хаггерті зазначив, що листопад 2024 року буде незабутнім для фанатів тенісу.


«Це дає нам чудову можливість збільшити кількість переглядів і залучити вболівальників до [перегляду] обох змагань з тенісу [Кубка Девіса та Кубка Біллі Джин Кінг]. Розклад і формат фіналу Кубка Біллі Джин Кінг в Андалусії було узгоджено після консультацій з гравцями, капітанами та Радою гравців WTA», – сказав він.


Нагадаємо, Україна не зуміла пройти до фіналу Кубка Біллі Джин Кінг-2024. У кваліфікаційному раунді українки, ведучи в рахунку 2:0, у підсумку поступилися в матчевій зустрічі Румунії — 2:3.


У фіналі Кубка Біллі Джин Кінг гратимуть наступні збірні: Іспанія (господарки), Канада (чемпіонки), Австралія, Чехія, Велика Британія, Німеччина, Італія, Японія, Польща, Румунія, Словаччина, США (переможниці кваліфікаційного раунду).


Жеребкування оновленого фіналу Кубка Біллі Джин Кінг відбудеться 30 квітня.


Україна зіграє у плей-оф за право повернутись в кваліфікацію Кубка Біллі Джин Кінг в сезоні-2025. Плей-оф відбудеться 15-16 або 16-17 листопада. Наша збірна займає 18-те місце у світовому рейтингу жіночих збірних.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background