Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Світоліна знялася з Australian Open, Ястремська зіграє у чвертьфіналі чемпіонату

Світоліна знялася з Australian Open, Ястремська зіграє у чвертьфіналі чемпіонату

Перша ракетка України Еліна Світоліна знялася з Відкритого чемпіонату Австралії. Ще одна українка Даяна Ястремська пробилася до чвертьфіналу змагань.


У четвертому колі чемпіонату Світоліна зустрічалася з Ліндою Носковою з Чехії. Після другого гейму Світоліна викликала на корт фізіо, вказуючи на проблеми зі спиною. Після завершення медичного тайм-ауту українка програла гейм на своїй подачі та вирішила знятися з матчу.


Ястремська ж у матчі четвертого кола змогла обіграти Вікторію Азаренко. Поєдинок тривав трохи більше 2 годин. У першому сеті Даяна змогла відігратися з рахунку 1:3 і потім 3:5. У 12-му геймі на своїй подачі українка врятувала два сетболи. У другому сеті українка програла свою подачу на старті і поступалася 0:3, після чого виграла п'ять геймів поспіль і в десятому геймі з першої спроби подала на матч. 


Australian Open – Grand Slam. Мельбурн (Австралія). Одиночний розряд. Четверте коло

  • Еліна Світоліна (Україна, 19) – Лінда Носкова (Чехія) – 0:3 (відмова)
  • Даяна Ястремська (Україна, Q) – Вікторія Азаренко (-, 18) – 7:6(6), 6:4.

Зауважимо, що Світоліна боролася за свій третій чвертьфінал на Australian Open та перший з 2019 року. Раніше українка десять разів доходила до 1/4 фіналу на турнірах Grand Slam. Її найкращим результатом на змаганнях цієї серії залишається півфінал на Вімблдоні (2019, 2023) та US Open (2019).


Носкова вперше у кар'єрі зіграє у чвертьфіналі «мейджора». Її суперницею стане Ястремська, яка вчетверте зіграла проти Азаренко і здобула другу перемогу.


Українка стала першою «кваліфаєркою» у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Австралії з 2016 року і другою тенісисткою з кваліфікації, яка обіграла двох чемпіонок турнірів Grand Slam в основній сітці «мейджора», після Єлени Докич на Вімблдоні-1999. 


Нагадаємо, що, крім Азаренко, Даяна обіграла чемпіонку Вімблдону Маркету Вондроушову в першому колі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background