Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Розіграш Кубка Стенлі призупинено

Розіграш Кубка Стенлі призупинено

Хокеїсти підтримали анти-расистські протести

Слідом за НБА, МЛС та МЛБ призупинили гри і в Національній хокейній лізі. Матчі плей-офф Кубка Стенлі між «Айлендерс» і «Філадельфією», а також «Вегасом» і «Ванкувером» не відбулися.

Причиною паузи в сезоні став масовий бойкот представників спорту через поліцейське свавілля на вулицях США. У заяві на офіційному сайті НХЛ йдеться про підтримку анти-расистських протестів.

«Після довгих обговорень гравці НХЛ вважають, що найкраще було б зробити крок назад і не грати сьогоднішні і завтрашні ігри за розкладом, - пише xsport. - Ліга підтримує рішення гравців і переносить чотири гри і відповідним чином скоригує решту розкладу другого раунду.

Спільнота темношкірих продовжує стикатися з реальними хворобливими переживаннями. НХЛ і НХЛПА визнають, що ще належить виконати велику роботу, перш ніж ми зможемо зіграти відповідну роль в обговоренні питань різноманітності, єднання і соціальної справедливості.

Ми розуміємо, що трагедії за участю Джейкоба Блейка, Джорджа Флойда, Бреонні Тейлор та інших вимагають від нас усвідомлення даного моменту. Ми зобов'язуємося працювати над тим, щоб за допомогою нашого спорту вплинути на позитивні зрушення в суспільстві».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background