Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Прометей обіграв Венецію у матчі Єврокубка

Прометей обіграв Венецію у матчі Єврокубка

Український БК «Прометей» у матчі 8-го туру Єврокубка, який пройшов у Ризі (Латвія), обіграв «Рейєр Венеція» – 89:82.


Про це інформує пресслужба українського клубу.


Дебют протистояння вийшов досить нервовим: обидві команди припустилися чималої кількості помилок у нападі. Натомiсть баскетболісти «Прометея» охоче атакували з-за периметра, і дві спроби у першій п'ятихвилинці – у виконанні Івана Ткаченка та В'ячеслава Боброва – виявилися успішними. Загалом у стартовій чверті нікому із суперників не можна було віддати перевагу (21:20) на користь гостей.


За дві хвилини чверті N2 італійцям вдався ривок 10:0, перший значний у цьому матчі для обох команд. У другій половині чверті українці відповіли своїм «вибухом», який дозволив їм досить швидко скоротити своє відставання з «-12» до «-3». «-4» за підсумками перших 20 хвилин також робили шанси «Прометея» на підсумковий успiх цілком прийнятними.


На 26-й хвилині після третього в матчі влучання здалеку Олександра Липового «титани» після довгої перерви нарешті вийшли вперед – 59:58. По ходу чверті український клуб вів навіть 6 пунктів, проте перед останньою перервою команди поділяло лише одне володіння – 71:69 на користь «Прометея».


У дебюті заключної чверті  дві «трійки» Іссуфа Санона допомогли нашому БК тримати суперника на дистанції. Ще у першій половині чверті гандикап українців досяг позначки «10+». Натомість клуб з Венеції боровся до кінця. За 86 секунд до фіналу Амедео Тессіторі скоротив відставання «Венеції» до 4-х пунктів. Однак його ж хибна спроба вразити кошик «Прометея» здалеку на останній хвилині практично поставила хрест на надіях італійців.


Баскетбол. Єврокубок. Група А. 8-й тур. Рига (Латвія). Арена Рига

  • Прометей (Україна) – Умана Рейєр Венецiя (Iталiя) – 89:82 (20:21, 20:23, 31:25, 18:13). 

Так, за підсумками 8-ми турів, «Прометей» вийшов на показник 50% перемог, обійшов «Венеџію» та піднявся на шосте місце групи А – тобто у зону плей-офф.


25 листопада команда Ронена Гінзбурга зійдеться у битві лідерів ЛЕБЛ із БК «Калєв/Крамо», а 29 числа вирушить у гості до «Ховентут Бадалони» в Єврокубку.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background