Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Плотницький та Тупчій не гратимуть за збірну України з волейболу у цьому році: відома причина

Плотницький та Тупчій не гратимуть за збірну України з волейболу у цьому році: відома причина

Два бомбардири чоловічої збірної України з волейболу – Олег Плотницький та Василь Тупчій – не прибудуть до табору національної команди цього сезону.


Про це повідомили самі спортсмени, передає Суспільне Спорт.


Плотницький та Тупчій потрапили у розширений список гравців,  які отримали виклик до національної команді. Вони мають прибути на другий етап збору, що розпочнеться у Польщі 3 травня. У його рамках Україна готуватиметься до старту в Золотій Євролізі. Однак жоден з волейболістів на збір не прибудуть.


За словами капітана нашої збірної, він хоче відновитися після складного сезону та пройти медичне обстеження.


«Треба перевірити коліна, знову ж таки. І загалом перевіритися після сезону, мені здається, що такий важкуватий був. На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість — ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж. Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів», – сказав Олег.


Він додав, що до наступної Олімпіади ше чотири роки, а на цю у Парижі, команда не потрапляє і є можливість відпочити. 


Відомо, що Плотницький та Тупчій – не єдині волейболісти, котрі не гратимуть за збірну України у цьому сезоні. Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник зазначив, що чотири гравці «Прометея» – Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков – через травми не прибули до табору команди.


Як зазначив президент Федерації волейболу України Михайла Мельника, новий тренер «синьо-жовтих» Рауль Лосано розчаровний рішенням гравців.


«Ми з ним розмовляли – він сильно розчарований. Це топтренер зі світовим ім'ям. Каже, що перебуває в трансі, що приїхав на одну команду, а тут інша. Такого ще не бачив. Немає жодної причини, за якої б гравці відмовлялися грати за збірну. Саме у час війни. Це зрадники», – розповів він.

 

Нагадаємо, 18 травня українці вперше стартують у Золотій Євролізі під керівництвом аргентинця Лосано.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background