Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

IFAB розгляне тимчасові вилучення гравців: подробиці

IFAB розгляне тимчасові вилучення гравців: подробиці

Міжнародна рада футболу (IFAB) планує розглянути питання щодо запровадження тимчасових вилучень гравців за суперечки з арбітром. 


Про це пише The Times.


На думку IFAB, неналежна поведінку футболістів на полі є суттєвою проблемою. Зокрема, у нинішньому сезоні англійської Прем'єр-ліги було показано 88 жовтих карток за незгоду з рішеннями судді. Також у футболі, особливо на молодіжному рівні, збільшується кількість арбітрів, які припиняють кар'єру через психологічний тиск.


Відомо, що з 2019 року IFAB тестує 10-хвилинну «штрафу лавку» за суперечки з арбітром у англійському любительському футболі. За статистикою, після введення нового правила нападки на суддів знизилися на 38%, а більшість гравців (72%), тренерів (77%) та арбітрів (84%) готові продовжити експеримент, наголошуючи на необхідності захисту рефері на всіх рівнях.


На нараді обговорять тему «неправильної поведінки учасників гри». Крім того, в IFAB розглянуть можливість впровадження вилучень гравців на 10 хвилин за суперечки з суддями.


У Міжнародні раді футболу також планують розглянути прийняття «регбійного підходу» до спілкування арбітрів з гравцями, тобто звертатися до суддів зможуть тільки капітани команд – таке правило існує в регбі.


Зазначимо, що IFAB продовжує експеримент з суддями, які носять натільні камери, щоб фіксувати неналежну поведінку гравців. В організації вважають, що ця практика показує «дуже обнадійливі» результати.


Нагадаємо, у ФІФА роздумують щодо внесення змін в офсайдне правило. Згідно нової концепції, положення поза грою фіксуватимуть лише у тому випадку, якщо гравець у моменту пасу усім тілом знаходиться за лінією останнього захисника, а не лише окремою частиною (головою, ногою та ін.).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background