Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Жмуденко виступить на Олімпійських іграх у настільному тенісі

Жмуденко виступить на Олімпійських іграх у настільному тенісі

На Олімпіаді-2024 у Парижі Україну у настільному тенісі представлять двоє тенісистів. Один із них – 35-річний Ярослав Жмуденко, який виборов ліцензію на Ігри на європейському відбірковому турнірі, увійшовши до п'ятірки найкращих за підсумками змагань.


Про це повідомляє Суспільне Спорт .


Варто зазначити, що для Жмуденко це будуть другі ОІ, вперше це було у 2012–му. Тоді українець зазнав поразки вже у першому ж матчі.


«Це найважливіші змагання для професійного спортсмена. Для мене це друга Олімпіада після Лондона, я ще був у Ріо (2016 рік) другим запасним. Потрапити [на Олімпіаду] зараз, під час складних умов, коли важко готуватися та тренуватися, для професійного спортсмена з Європейського континенту дуже непросто», – підкреслив Ярослав.


Він також прокоментував перевагу між Іграми у Лондоні та Парижі:


«Це досвід, який я пройшов за ці роки. Тоді мені було 23 роки, тепер — 35. Це великий досвід. І досвід останніх років, де я маю можливість тренуватися зі збірною Німеччини, з топами світового настільного тенісу — це дає і вправність щодня тренуватися, і бачити, як тренуються найкращі. Це дає змогу так виступати».


Що відомо про Жмуденко?


На початку 2022 року український спортсмен переїхав до Дюссельдорфа (Німеччина), отримавши запрошення від Дмитра Овчарова — німецького гравця українського походження (в минулому чотири рази ставав призером Олімпійських ігор та був одним із його суперників).


Після переїзду Жмуденко відновив підготовку та участь у турнірах. У 2023-му на турнірі серії WTT Contender у Дурбені Ярослав сенсаційно дійшов до фіналу, де поступився бразильцю Х'юго Кальдерано. А у 2024 році — відібрався на Олімпійські ігри.


Нагадаємо, Олімпійський турнір з настільного тенісу у чоловічій одиночній сітці відбудеться у Парижі з 27 липня до 4 серпня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background