Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Житник спрогнозував жорсткий сценарій для НХЛ

Житник спрогнозував жорсткий сценарій для НХЛ

Олімпійський чемпіон Олексій Житник поділився думкою про зарплати гравців НХЛ в сезоні-2020/2021

Олексій Житник, колишній захисник київського «Сокола» і п'яти клубів НХЛ, прокоментував ситуацію, в якій опинилася Національна хокейна ліга.

«Настрої серед хокеїстів зараз дуже напружені - ніхто не знає, як тренуватися і до чого готуватися. Північноамериканські ліги закриті, дуже мало робочих місць в Європі, де, наприклад, Німеччина і Англія навіть не запустилися. Багато гравців вже по дев'ять місяців без практики. Молодий ще може так довго сидіти, а для ветерана така перерва - професійна смерть.

Подивіться, який важкий трансферний ринок НХЛ - підписуються в основному однорічні контракти на мінімальні за мірками Північної Америки суми. І це при тому, що в майбутньому сезоні 20% від контрактів піде в ескроу, ще від 10% гравці вже відмовилися через економічні наслідки пандемії. Далі - податки штату або провінції, в результаті на руки гравці отримають близько 20%. Причому, швидше за все, не від всієї суми річного контракту, а в пропорції 48/82 - якщо чемпіонат скоротять з 82 до 48 матчів.

Поки точних даних немає, але, боюся, потрібно готуватися до приблизно такої арифметики - мільйон з 10-мільйонного контракту. Очевидно, що на хокеїстів НХЛ очікує кризовий рік - тут не до жиру, бути б живим», - цитує Житника Russia-Hockey.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background