Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

WBC розглядає введення «жіночого» формату в чоловічому боксі

WBC розглядає введення «жіночого» формату в чоловічому боксі

Світова боксерська рада (WBC) розглядає ймовірну зміну формату поєдинків в чоловічому боксі. Наразі жіночі боксерські поєдинки проводяться у форматі 6-10 раундів та тривалістю по дві хвилини, тоді як бої чоловіків можуть тривати по 12 раундів тривалістю по 3 хвилини.


Про це розповів президент організації Маурісіо Сулейман.


На початку жовтня ряд боксерок закликали до рівності у чоловічому та жіночому боксі. Основною їхньою вимогою стала зміна формату поєдинків: збільшити кількість раундів до 12 та тривалість до 3 хвилин.


WBC стала однією зі світових боксерських організацій, яка виступила проти збільшення тривалості боїв серед боксерок. У відповідь на це колишня абсолютна чемпіонка світу в напівлегкій вазі Аманда Серрано звільнила пояс цієї організації.


За словами Сулеймана, попри відмову пуерториканки від титулу, організація наразі не планує змінювати формат поєдинків, адже це стосується безпеки та здоров'я боксерів. Він додав, що WBC розглядає можливість проведення тестових поєдинків у чоловічому боксі у форматі з 2-хвилинними раундами.


«Нам подобаються двохвилинні раунди, особливо для захисту та безпеки [боксерів], але це також чудове видовище. Ми навіть розглядаємо проведення пілотного тесту для чоловіків, які б'ються у двохвилинних раундах. Це буде дуже цікаво», – зазначив він.


Очільник WBC наголосив, що Рада ніколи не піде на компроміс стосовно вищезазначених змін.


Нагадаємо, перший чемпіонський поєдинок за «чоловічими» правилами у жіночому боксі відбувся в жовтні, коли Аманда Серрано захистила титули у поєдинку з бразилійкою Данілою Рамос.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background