Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Український легкоатлет Петрук вийшов у лідери сезону в світовому рейтингу зі стрибків у висоту

 Український легкоатлет Петрук вийшов у лідери сезону в світовому рейтингу зі стрибків у висоту

Український легкоатлет Роман Петрук вийшов у лідери світового рейтингу зі стрибків у висоту у 2024 році. 


У фіналі командного чемпіонату України у Києві він здобув перемогу з результатом 2.28 м, оновивши особистий рекорд.


Новий легкоатлетичний сезон 20-річний уродженець Житомира розпочав після надуспішного 2023 року. До нього Петрук підійшов у статусі срібного призера молодіжного Євро з легкої атлетики та «бронзи» на літній Універсіаді у Ченду (Китай).


Зауважимо, що командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні був другим турніром для Романа у цьому році. Новий легкоатлетичний сезон Роман розпочав на «Меморіалі Олексія Дем’янюка». На змаганнях у Львові він став другим у секторі для стрибків у висоту з результатом 2.21 м – третім на той момент найкращим результатом у кар'єрі.


Нагадаємо, у фіналі національної першості зі стрибків у висоту серед чоловіків загалом змагалися 13 атлетів. Крім Петрука, у переліку учасників був ще один срібний призер молодіжного Євро-2023 – Олег Дорощук.


Олег з двох спроб не взяв планку 2.26 м, а Петрук успішно подолав її у першому стрибку. На третій спробі Дорощук підняв планку на два сантиметри, але не зміг її здолати.


Натомість Петрук у другій спробі взяв планку на висоті 2.28 м і встановив одразу два досягнення: оновив особистий рекорд та повторив найкращий результат 2024 року у чоловічих стрибках у висоту.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background