Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Український атлет Проценко здобув першу медаль у сезоні-2024 на турнірі зі стрибків у висоту в Італії

Український атлет Проценко здобув першу медаль у сезоні-2024 на турнірі зі стрибків у висоту в Італії

Український легкоатлет Андрій Проценко здобув першу медаль у сезоні-2024. Він посів третє місце на турнірі UdinJump Development у приміщенні в Удіне (Італія).


Лідер чоловічої збірної України зі стрибків у висоту з першої спроби подолав дві стартові планки – 2.08 та 2.12 м. Висоту у 2.15 м українець підкорив з другої спроби.


Після цього Проценко з першої спроби взяв планку 2.18 м, що забезпечило йому бронзову медаль. Головний конкурент Андрія у боротьбі за третє місце, іспанець Карлос Рохас, подолав цю висоту лише з третьої спроби.


Втім, поборотися за перемогу Проценко не зумів – атлет не зміг підкорити планку на 2.21 м. Другий рік поспіль переможцем змагань став кубинець Луїс Енріке Заяс, який взяв висоту 2.26 м. За ним йде мексиканець Роберто Вілчес (2.21 м).


UdinJump Development. Стрибки у висоту. Чоловіки. Топ-3

  • Луїс Енріке Заяс (Колумбія) – 2.26 метра
  • Роберто Вілчес (Мексика) – 2.21 м
  • Андрій Проценко (Україна) – 2.18 м.


Нагадаємо, у минулому сезоні Проценко виконав свій найкращий стрибок у лютому на турнірі в Словаччині – 2.32 м. Виступи у 2023 році 35-річний спортсмен завершив у фіналі Діамантової ліги, посівши п'яте місце.


Сезон-2024 Проценко розпочав на турнірі у французькому місті Валь-де-Рей, однак достроково завершив змагання після невдалого стрибка на 2.15 м через спазм. Він відновився і виступив в Удіне, де у 2023 році здобув срібну нагороду, а у 2021-му — золоту.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background