Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Українські тенісистки зіграють в основній сітці US Open-2023: хто стане суперницями наших тенісисток

Українські тенісистки зіграють в основній сітці US Open-2023: хто стане суперницями наших тенісисток

Відбулося жеребкування першого раунду кваліфікації основної сітки US Open-2023. За результатами процедури визначилися суперниці українських тенісисток – Еліни Світоліної, Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Леся Цуренко та Катерина Байндль – на старті турніру.

Про це інформує Суспільне Спорт.

Відомо, що суперницею першої ракетки України Світоліної стане українки стане німкеня Анна-Лєна Фрідсам (WTA №88). У разі перемоги на старті турніру, Еліна вийде на сильнішу тенісистку у парі нейтральної представниці Росії – Анастасії Павлюченкової – та переможниці кваліфікації.

Друга ракетка України Калініна участь у змаганнях відкриє матчем з іспанкою Сарою Соррібес Тормо, з якою дотепер не зустрічалася. Потенційною суперницею Калініної у другому колі змагань є Сіньюй Ван з Китаю, яка у першому колі зіграє проти переможниці відбору.

Костюк отримала найрейтинговішу суперницю серед українок на старті US Open-2023 – чинну четверту ракетку світу, а також переможницю Вімблдону-2022 та фіналістку Australian Open-2023 Єлєну Рибакіну. Для тенісисток ця зустріч стане третьою у кар'єрі після того, як Марта обіграла в Аделаїді у 2023 році та на АО-2017. У разі перемоги, українка у другому колі зіграє проти сильнішої тенісистки у парі Панна Удварді Айла Томлянович.

Першою суперницею Цуренко на турнірі стане канадка Б'янка Андреєску. Тенісистки уже зустрічалися тричі – усі рази перемагала українка, двічі це сталося у 2023 році. Потенційними суперницями Лесі у другому колі є Єлєна Александрова та Лейла Фернандес.

Байндл розпочне змагання проти словацької тенісистки Анни Кароліни Шмідлової, 63-ї ракетки світу. У разі перемоги, Катерина зіграє у другому колі сильнішої у парі Ребека Масарова Марія Саккарі.

Матчі українок у першому раунді US Open-2023

  • Еліна Світоліна (Україна, №26) – Анна-Лєна Фрідсам (Німеччина)
  • Ангеліна Калініна (Україна, №28) - Сара Соррібес Тормо (Іспанія)
  • Марта Костюк (Україна) – Олена Рибакіна (Казахстан, №4)
  • Б'янка Андреєску (Канада) – Леся Цуренко (Україна)
  • Анна Кароліна Шмідлова (Словаччина) – Катерина Байндл (Україна).

Відомо також, що через кваліфікацію до переліку тенісисток має змогу доєднатися Даяна Ястремська, яка 26 серпня, зіграє у фіналі відбору проти румунки Єлени Габріели Русе.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background