Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна братиме участь в Олімпіаді-2024 у Парижі

Україна братиме участь в Олімпіаді-2024 у Парижі

Україна братиме участь в Олімпійських іграх 2024 року у Парижі.


Відповідне рішення прозвучало на зустрічі голови Міністерства молоді та спорту України Матвія Бідного та президента Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадима Гутцайта з представниками українських та іноземних медіа.


«Ці ігри мають особливе значення для України, адже це можливість показати світові нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: “The Will to Win”. Цього разу для України Олімпіада — це в першу чергу великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Cам факт, що у Парижі виступають під українським прапором є великим проявом сили волі», – зазначили на зустрічі.


Крім того, всіх, хто поділяє цінності миру, справедливості та спортивного братерства, закликали підтримати зусилля по проведенню Інавгураційного Саміту Миру. 


«Разом ми можемо протистояти агресії та відновити мир», – зазначили у міністерства.


Нагадаємо, на початку грудня 2023 року Виконком МОК прийняв рішення про допуск учасників з Росії та Білорусі у статусі «індивідуальних нейтральних спортсменів» до Олімпійських ігор 2024 року. У відповідь Матвій Бідний назвав рішення МОК «безвідповідальним». 


У свою чергу Гутцайт розповів про плани зібрати власну базу допуску щодо допущених до ОІ-2024 «нейтральних» спортсменів. Відомо, що Україна здобула вже 73 ліцензії на Олімпіаду-2024. Президент НОК очікує, що фінальна кількість путівок українців збільшиться на 30-40%.


Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background