Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна втратила одну путівку на єврокубки

Україна втратила одну путівку на єврокубки

Після вильоту «Шахтаря» з Ліги Європи Україна завершила єврокубковий сезон 23/24 на 18 місті, заробивши 4,1 балів. З наступного сезону Україну представлятимуть 4 клуби замість 5.  

 Українські команди у єврокубках в сезоні 23/24 здобули таку кількість балів: «Шахтар» - 2,2, «Зоря» - 1,2, «Дніпро» - 0,3, «Динамо» і «Ворскла» - 0,2.  Зараз Україна має 28 балів за останніх 5 сезонів. Посунути з цієї позиції може Хорватія, яку представляє ще «Динамо» Загреб. Але хорвати  повинні виграти 5 матчів у Лізі Європи та вийти до півфіналу.

У наступному сезоні в Лізі чемпіонів Україну буде представлятиме дві команди в Лізі чемпіонів, але вони повинні пройти кваліфікацію. Після пониження в таблиці коефіцієнтів наші клуби втратили право починати турнір з групового етапу. Інші 2 команди почнуть виступи у Лізі Конференцій, і жодного представника не буде в Лізі Європі, окрім учасників Ліги чемпіонів. 

Наразі боротьбу продовжують команди з Хорватії, Данії, Австрії, Швейцарії та Шотландії, країн, які позаду нас у таблиці коефіцієнтів. Але найближчі конкуренти – Сербія та Польща вже не мають представників у єврокубках.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background