Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна на 14-му місці у таблиці коефіцієнтів УЄФА

Україна на 14-му місці у таблиці коефіцієнтів УЄФА

Україна стала 14-ю у таблиці коефіцієнтів УЄФА і зберегла пʼять клубів у єврокубках.

Сталося це після двох матчів зіграних українськими командами у Лізі Європи та Лізі конференцій УЄФА — «Шахтаря» та «Дніпро-1» відповідно.

Так, донеччани в 1/16 фіналу ЛЧ у серії пенальті обіграли французький «Ренн», отримавши завдяки цьому перепустку до 1/8. А от «Дніпро-1», який у попередній зустрічі зазнав поразки від АЕК, зіграв з кіпріотами у нічию і вибув із єврокубків.

Перемога «гірників»(+1 бонусний бал) та нічия дніпрян (+1 бал) додали до рейтингу України +0.400 бала. Сезонний набір збільшився до 5.500, це 21-ше місце у поточній єврокампанії.

У 5-річному рейтингу, який набуде завершеного вигляду на початку червня, Україна набрала 29.300 і піднялася на 14-ту позицію (з 16-ї), залишивши позаду Чехію та Норвегію, для яких євросезон уже завершено.



Це місце дозволяє Україні гарантовано зберегти представництво у пʼяти команд від країни в єврокубках сезону 2024/25, причому два клуби, як і раніше, братимуть участь у Лізі чемпіонів.

Якщо «Шахтарю» вдастся продовжувати вдалий виступ на ЛЄ, то в України буде шанс поборотися за 13-те місце зі Швейцарією (29.675), у якої залишився лише «Базель» у Лізі конференцій.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background