Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Тренер Чехії Шілгава подав у відставку після виходу на Євро-2024

Тренер Чехії Шілгава подав у відставку після виходу на Євро-2024

Ярослав Шілгава, тренер збірної Чехії з футболу, подав у відставку з своєї посади після заключного матчу відбору на Євро-2024.


Про це наставник повідомив на своїй сторінці у мережі X (раніше – Twitter).


Зауважимо, відбір на ЧЄ-2024 збірна завершила домашньою перемогою над Молдовою (3:0). Цей результат дозволив Чехії посісти друге місце у кваліфікаційній групі та увосьме поспіль вийти на Євро.


Проте після тріумфу над Молдовою Шілгава заявив, що не буде продовжувати контракт з національною командою Чехії. Він офіційно припинить співпрацю з командою наприкінці листопада.


За його словами, він вирішив піти зі збірної ще до того, як Чехія кваліфікувалася до фінальної частини Євро-2024. Ярослав додав, що зовнішній тиск, якого він зазнав на посаді, зіграв свою роль у відставці.


«Ми щасливі [через вихід на чемпіонат Європи], але ще перед матчем вирішили не продовжувати співпрацю. Я повідомив про це президента [Чеської футбольної асоціації] Петра Фоушка. Тиск був колосальний. Іноді я навіть не розумів його. Це також сприяло рішенню», – пояснив екс-наставник Чехії.


Нагадаємо, 62-річний Шілгава пішов з посади тренера збірної Чехії після п'яти років роботи. Під його керівництвом команда успішно провела дві кваліфікації на чемпіонат Європи, а на попередньому Євро вибула зі змагань у чвертьфіналі, де програла Данії з рахунком 1:2.


Збірну Чехії спеціаліст очолив у вересні 2018 року. З того моменту команда провела під його керівництвом 56 матчів (26 перемог та 20 поразок).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background