Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Світоліна зіграє у чвертьфіналі турніру в Окленді

Світоліна зіграє у чвертьфіналі турніру в Окленді

Перша ракетка України Еліна Світоліна пробилася до чвертьфіналу турніру в Окленді (Нова Зеландія). У 1/8 фіналу наша спортсменка обіграла чемпіонку US Open-2021 Еммі Радукану.


Першою гейм виграла Радукану на подачі Еліни. За рахунку 1:1 британка реалізувала свій шостий брейкпойнт, перш ніж відірватися від Світоліної на чотири гейми – 1:5. Українка відповіла власною серією з п'яти виграних геймів поспіль та вийшла вперед – 6:5. Партію тенісистки зрештою розіграти на тайбрейку – 7:5 на користь Еммі.


Другий сет тенісистки розпочали з трьох брейків поспіль. У четвертому геймі українка відстояла власну подачу й закріпила своє лідерство у матчі – 3:1. Радукану вийшла вперед серією з трьох геймів поспіль. Ключовим міг стати восьмий гейм на подачі Світоліної за рахунку 3:4, коли Радукану не реалізувала два «прихованих матчболи» проти українки.


Після двох годин на корті тенісистки мали провести другий тайбрейк у матчі. Цього разу ключову перевагу здобула Світоліна – 7:3.


Третій сет протривав лише півгодини. Світоліна виграла п'ять стартових геймів та закрила зустріч з третього матчболу на власній подачі за рахунку 5:1. За весь час на корті Еліна виконала 10 ейсів та реалізувала шість з 16 своїх брейкпойнтів. Ще тричі українка припускалася на корті подвійних помилок.


WTA 250. Окленд (Нова Зеландія).1/8 фіналу

  • Емма Радукану (Велика Британія) – Еліна Світоліна (Україна, 2) – 1:2 (7:6(5), 6:7(3), 1:6).


З Радукану Світоліна зустрічалася вперше в кар'єрі. У 2021 році британка переграла у фіналі US Open кривдницю українки Лейлу Фернандес і здобула свій досі єдиний титул на рівні WTA.


Світоліна розпочала новий тенісний сезон переконливою перемогою над експершою ракеткою світу Каролін Возняцкі у двох сетах.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background