Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Світоліна та Марченко – тенісисти року в Україні

Світоліна та Марченко – тенісисти року в Україні

Портал Великий теніс України (BTU) оголосив результати підсумкової премії BTU Awards 2023 року.


Згідно з ним, тенісистом року став українець Ілля Марченко, який у цьому сезоні вперше в кар'єрі став переможцем одразу на двох турнірах ATP серії Challenger Tour (Салінас, Гамбург). Тепер він має у своєму активі 10 титулів на «челленджерах» і наразі це рекорд в українському тенісі, передає Укрінформ.


Тенісисткою року визнано Еліну Світоліну, яка за кілька місяців після річної перерви через народження доньки змогла піднятися в топ-25 у рейтингу. Українка виграла свій 17-й титул WTA 250, вдруге в кар'єрі дійшла до півфіналу Вімблдону, а також була чвертьфіналісткою Ролан Гаррос. На рахунку Світоліної новий національний рекорд – 500 тижнів тиждень у топ-100 світового рейтингу.


Відкриттям року та прогресом року стала Юлія Стародубцева. Тенісистка виграла призи відразу у двох номінаціях. За сезон Стародубцева перемогла у чотирьох одиночних і трьох парних титулах ITF, дебютувала у кваліфікації турніру Grand Slam (US Open) та у відбірковій сітці турніру WTA (Сан-Дієго). Наприкінці сезону українка показала свій найкращий результат у рейтингу WTA в кар'єрі – 151-е місце.


Нове покоління (гравці не старше 20 років) – Вероніка Подрез. Минулий рік вона завершила за межами топ-1300 рейтингу, а в сезоні-2023 встановила особистий рекорд, піднявшись на 488-е місце. Цього року Вероніка завоювала свої перші професійні титули на двох турнірах ITF. В актуальному рейтингу топ-500 перебувають лише три тенісистки, які молодші за українку Вероніку Подрез.


Переможці в номінації від редакції BTU – Друзі України. За активну публічну позицію та солідарність з Україною в її боротьбі з РФ, підтримку українського тенісу в інформаційній площині та на особистому рівні, відзначено друзів України серед спортсменів та в галузі тенісних медіа.


Друзі України (професійний теніс) – Іга Швьонтек. Відзнака польській спортменці за використання своєї платформи, як першої «ракетки» світу, підтримку як у світових ЗМІ, так і залучення власних ресурсів, щоб допомогти юним гравцям.


Друзі України (ЗМІ) – Дієго Барбіані. Відзнака італійському журналісту за особисту солідарність з Україною, а також за використання власної платформи, як представника медіа, щоб висвітлювати тему російської пропаганди у спорті та зв'язку війни і тенісу.


Нагорода від редакції BTU – Українським тенісистам за їхній внесок у нашу спільну боротьбу проти агресора. Насамперед були відзначені наші захисники: Олександр Долгополов та Сергій Стаховський.


Нагорода від редакції BTU – українським тенісисткам за їхню боротьбу за права українських гравців у Турі. Окрема відзнака наших тенісисток, які задіяли всі можливі ресурси як спортсменки топ-рівня, щоб протидіяти російській агресії в інформаційному полі – Леся Цуренко, Еліна Світоліна, Марта Костюк та Даяна Ястремська.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background