Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Спортивна гімнастика: Чоловіча збірна України кваліфікувалася на ЧС-2023

Спортивна гімнастика: Чоловіча збірна України кваліфікувалася на ЧС-2023

Чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики відібралася на чемпіонат світу-2023. Сталося це за підсумками кваліфікації, яка відкрила програму Євро-2023 в Анталії (Туреччина).

Про це інформує Суспільне спорт.

Спортсмени у рамках кваліфікації відбиралися до фіналів в особистому багатоборстві та на окремих снарядах, також команди боролися за потрапляння до ЧС.

Україні потрібно було потрапити до топ-13 найкращих у командному заліку і їй це вдалося, адже наші спортсмени посіли девʼяте місце (242.095 балів). Всього на турнірі виступали 27 збірних. Найбільшу оцінку за свій виступ отримала Італія – 249.526 бала.

З такими результатами Україна може заявити на ЧС-2023 команду від трьох до п’яти спортсменів. У складі збірної виступають Ілля Ковтун, Ігор Радівілов, Микита Мельников, Радомир Стельмах та Пантелей Колодій.

Варто зазначити, що відбір на чемпіонат світу для збірної України був важливий у контексті продовження боротьби за потрапляння на Олімпійські ігри. На світовій першості в Антверпені будуть розіграні ще дев'ять командних квот.

Нагадаємо, на ЧЄ-2022 чоловіча збірна України виграла дві медалі. Ковтун посів друге місце у вправах на паралельних брусах. А Радівілов завоював «бронзу» в опорному стрибку.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background