Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Швьонтек зіграє проти Паоліні у фіналі Відкритого чемпіонату Франції

Швьонтек зіграє проти Паоліні у фіналі Відкритого чемпіонату Франції

У фіналі одиночного жіночого розряду Ролан Гаррос-2024, який відбудеться 8 червня, перша ракетка світу Іга Швьонтек з Польщі зустрінеться з італійкою Жасмін Паоліні.


Як Швьонтек зіграла у півфіналі Відкритого чемпіонату


Польська тенісистка у півфіналі турніру у двох сетах здолала американку Коко Гауфф.  Іга впевнено взяла перший сет, потім втратила власну подачу в другій партії, після чого виграла відрізок 5:1, закривши матч.



Roland Garros – Grand Slam. Париж (Франція). Одиночний розряд. Півфінал

  • Іга Швьонтек (Польща, 1) – Коко Гауфф (США, 3) – 2:0 (6:2, 6:4)


Варто зазначити, що Швьонтек виграла 11 із 12 зіграних матчів проти Гауфф (третій на Ролан Гаррос) і вчетверте зіграє у фіналі французького «мейджора». Нагадаємо, два роки тому полька зустрічалася з американкою у вирішальному матчі, а минулого сезону вони грали одна проти одної у чвертьфіналі.


Іга проведе п'ятий фінал на турнірах Grand Slam, у тому числі четвертий у Парижі. Крім двох попередніх сезонів, полька ставала чемпіонкою Ролан Гаррос у 2020 році, а у 2022 році вона виграла титул на US Open.


Також Швьонтек продовжила свою переможну серію до 18 матчів поспіль, що є її персональним рекордом у Турі (виграла стільки ж матчів у 2022 році).


Як Паоліні зіграла у півфіналі Відкритого чемпіонату


Італійка у півфіналі здолала «нейтральну» тенісистку Мірру Андрєєву. Жасмін вистачило одного брейка у першому сеті, після чого вона дозволила взяти лише один гейм суперниці у другій партії.



Roland Garros – Grand Slam. Париж (Франція). Одиночний розряд. Півфінал

  • Жасмін Паоліні (Італія, 12) – Мірра Андрєєва (-) – 2:0 (6:3, 6:1).


Паоліні взяла реванш в Андрєєвої за поразку у квітні у четвертому колі турніру WTA 1000 у Мадриді. Італійська тенісистка вперше у кар'єрі виграла шість матчів поспіль на грунті та проведе свій дебютний фінал на рівні Grand Slam.


Раніше у вирішальному матчі турніру в Парижі у Відкритій Ері грали лише Франческа Ск'явоне (титул у 2020 році та фінал у 2011-му) та Сара Еррані (фінал у 2012 році). Востаннє представниці Італії грали у фіналі турніру Grand Slam у 2015 році – Роберта Вінчі та Флавія Пеннетта на US Open.


Зауважимо, що Паоліні зустрічалася зі Швьонтек на US Open-2022 у першому колі та зазнала поразки. Тоді полька стала чемпіонкою турніру в Нью-Йорку.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background