Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Шиффрін виграла першу гонку у сезоні у слаломі на етапі КС у Леві

Шиффрін виграла першу гонку у сезоні у слаломі на етапі КС у Леві

Рекордсменка Кубка світу з гірськолижного спорту Мікаела Шиффрін здобула першу перемогу у сезоні. Американка виграла слалом на етапі Кубка світу у Леві (Фінляндія).


Новий сезон Мікаела розпочала з шостого місця у гігантському слаломі на етапі у Зельдені (Австрія), що відбувся в кінця жовтня. А на старті другого етапу в Леві Шиффін посіла четверте місце у суботньому слаломі.


До змагань в Фінляндії Шиффрін підійшла після скороченої підготовки: лижниця отримала забій коліна на тренуванні та змушена була обмежити час на снігу. Попри це американка за підсумками недільного заїзду вперше у сезоні піднялась на подіум.


Після першої спроби лідером була головна суперниця Шиффрін словачка Петра Влгова, випереджаючи американку на понад секунду. У другому заїзді Влгова не змогла подолати ворота на крутій ділянці посередині траси та зійшла з дистанції.


У підсумку Мікаела здобула перемогу, а в топ-3 фінішували хорватка Леона Попович і німкеня Лена Дюрр, яка в першому слаломі етапу посіла друге місце.


Кубок світу. Леві (Фінляндія). Слалом (жінки): топ-3

  • Мікаела Шиффрін (США) 1.51,6 хвилини
  • Леона Попович (Хорватія) +0,18
  • Лена Дюрр (Німеччина) +0,30.

Нагадаємо, у минулому сезоні Шиффрін переписала історію гірськолижного спорту. Дворазова олімпійська чемпіонка побила рекорд шведа Інґемара Стенмарка (86) за кількістю перемог на рівні Кубка світу. За підсумками сезону Шиффрін досягла позначки у 88 перемог та здобула п'ятий Великий кришталевий глобус у кар'єрі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background