Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

«Шахтар» з розгромом проходить до півфіналу Ліги Європи

«Шахтар» з розгромом проходить до півфіналу Ліги Європи

Чемпіон України розгромив «Базель»

У Гельзеркірхене «Шахтар» зробив те, чого від нього чекали. У першому матчі фінального турніру «гірники» забили швейцарському клубу на три м'ячі більше і поїхали готуватися до гри з міланським «Інтером». Ця зустріч пройде в Дюссельдорфі 17 серпня.

«Шахтар» дуже жваво почав. І вже на другій хвилині зумів відкрити рахунок. Це Марлос подав від кутового прапорця, а швейцарські гравціи не встежили за переміщенням Мораеса. Жуніор перехитрив «двометрових» захисників, зігравши на випередження.

Зізнатися, від «Базеля» можна було очікувати більшого. Ця команда здобула перемоги в останніх п'яти матчах Ліги Європи і має в своєму розпорядженні дуже якісних футболістів. Однак чи то швидкий гол їх вивыв з ладу, чи то «Шахтар» так майстерно плів мережива своїх комбінацій, а за весь перший тайм вони лише кілька разів потурбували Андрія П'ятова. Зате «гірники» спіймали кураж. Виходило у них практично все. Можливо, кульгала реалізація моментів: двічі не забив Мораес, зарядив у поперечину Антоніо. Але за такої ігрової переваги на такі нюанси увага особливо не звертається. Та й гол Тайсона в середині першої половини зустрічі лише підтвердив це правило. «Шахтарю» вдалася яскрава комбінація з переведенням м'яча з флангу до лінії штрафного, звідки півзахисник і подвоїв рахунок.

Слід зазначити, що після перерви донеччани помітно зменшили оберти. Фізично витривалі суперники поступово нарощували тиск на ворота українського клубу, і арбітру двічі довелося просити помічниківпереглянути відеоповтор. На щастя для «Шахтаря», в обох випадках рефері не побачив порушень правил в їхньому штрафному.

За 20 хвилин до фінального свистка тренер номінальних гостей пішов ва-банк. Марсель Коллер провів потрійну заміну і ледь не вгадав з рішенням. Перевага «Базеля» ставала дедаліше очевиднішою, і тут дуже доречно «вистрілив» Тайсон. Ветеран взяв гру на себе, проскочив повз двох захисників і був збитий у штрафному. Арбітр відразу вказав на 11-метрову позначку, з якої точно пробив Алан Патрік.

Гра була, по суті, зроблена, хоча кінцівка подарувала ще кілька яскравих моментів. За кілька хвилин до фінального свистка відзначився правий захисник донеччан Додо, а вже в додані арбітром хвилини голом престижу відзначився Ван Вольфсвінкель. Підсумок - 4:1.

В останньому матчі 1/4 фіналу «Севілья» на останніх хвилинах зусиллями Окампоса дотиснула «Вулверхемптон», хоча по ходу повинна була поступатися: в першому таймі «вовки» не реалізували 11-метровий. Підсумок - 0:1.

Їхня гра 1/2 фіналу проти «Манчестер Юнайтед» пройде у неділю, 16 серпня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background