Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Збірна України дізналася суперників у фіналі олімпійської кваліфікації з хокею

Збірна України дізналася суперників у фіналі олімпійської кваліфікації з хокею

Збірна України зіграє у фінальній частині кваліфікацію на Олімпіаду-2026 з хокею. Розіграш путівок відбудеться цьогоріч у серпні.


Зазначимо, що підопічні Дмитра Христича стартували з третього етапу відбору, де здобули три перемоги: Республіку Корея (4:0) та Естонію (5:3) в основний час, а також Польщу у серії булітів (3:2). 


З вісьмома очками «синьо-жовті» гарантували собі перше місце в групі. Українці посіли вакантне місце у квартеті, куди решта команд автоматично відібралися за рейтингом. Як найменш рейтингова збірна серед тих, які подолали другий раунд кваліфікації (після Великої Британії та Японії), Україна потрапила до групи D зі Словаччиною, Казахстаном і Білоруссю.


Склад груп у фіналі кваліфікації Олімпіади-2026:

  • Група D: Словаччина, Білорусь, Казахстан, Україна.
  • Група E: Латвія, Франція, Австрія, Японія
  • Група F: Данія, Норвегія, Словенія, Велика Британія.


Відомо, що Білорусь можуть замінити на збірну Угорщини – найрейтинговішу збірну (19-те місце) серед команд, що вже вибули з кваліфікації.


Нагадаємо, матчі групи D за участю збірної України проходитимуть на домашньому майданчику Словаччини у Братиславі. Початок фінальної стадії турніру запланований на 29 серпня 2024 року. Кожна команда проведе у відборі по три матчі.


На Олімпіаду кваліфікується лише переможець квартету – команда з найбільшим очковим доробком. Перемога в основний час оцінюється в три бали, в овертаймі – у два, поразка після овертайму – в один.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background