Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Збірна України достроково втратила шанси на вихід у плей-оф ЧС з гандболу

Збірна України достроково втратила шанси на вихід у плей-оф ЧС з гандболу

За підсумками першого туру основного раунду жіночого чемпіонату світу з гандболу збірна України достроково втратила шанси на вихід у плей-оф.


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


Українки претендували на одну з двох путівок у плей-оф турніру. За вихід з групи підопічні Віталія Андронова зіграли проти Чехії, Нідерландів та Аргентини.


Також у групу України потрапили Іспанія та Бразилія, яким українські гандболістки програли в попередньому раунді. Формат турніру передбачає, що в основному раунді враховуються результати попередніх матчів лише з командами, які вийшли до наступного етапу. Перед стартом поєдинків за вихід у плей-оф наша збірна перебувала без очок на останньому місці.


Лідерами групи перед стартом основного раунду були Нідерланди та Іспанія, в активі яких були по 4 очки. Так, вони могли вибити українок з боротьби за плей-оф вже у першому турі: якби здобули синхронні перемоги, а «синьо-жовті» зазнали поразки від Чехії.

У першому матчі Україна поступилася чешкам з рахунком 23:30 та залишилася на останньому місці. Натомість суперниці здобули після перемоги над українками чотири очки та вийшли на третє місце у групі.


Іспанки та Нідерландки здобули перемоги у першому турі основного раунду з рахунком 30:23 та 35:27 відповідно та відірвалися від України на шість очок. Цей результат означає, що українки та аргентинки втратили математичні шанси на вихід до наступної стадії змагань.


Група 4: Турнірна таблиця

  • Нідерланди – 6 очок (3 матчі), +36 (різниця голів)
  • Іспанія – 6 (3), +21
  • Чехія – 4 (3), +3
  • Бразилія – 2 (3), +5
  • Аргентина – 0 (3), -31
  • Україна – 0 (3), -34.

Варто зауважити, що Україна не фінішує вище четвертого місця. Це пов'язано з тим, що у разі рівності очок з Чехією чи Бразилією українки поступатимуться суперницям за особистими зустрічами.


8 грудня Україна зіграє з Нідерландами, а 10 грудня – з Аргентиною.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background