Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Рішення УЄФА та ФІФА блокувати Суперлігу визнано незаконним – Верховний суд ЄС

Рішення УЄФА та ФІФА блокувати Суперлігу визнано незаконним – Верховний суд ЄС

Верховний суд Європейського Союзу визнав незаконним рішення ФІФА та УЄФА щодо блокування Суперліги. Суд оголосив, що функціонери порушили європейське законодавство щодо конкуренції.


Про це інформує The San Diego Union Tribune.


«Правила ФІФА та УЄФА, згідно з якими будь-які нові міжклубні футбольні проекти, такі як Суперліга, підлягають попередньому схваленню і забороняють клубам та гравцям брати участь у цих змаганнях, є незаконними. Для правил ФІФА та УЄФА не існує рамок, які гарантують, що вони будуть прозорими , об’єктивними, недискримінаційними та пропорційними», – сказано у заяві Суду.


Нагадаємо, у 2021 році 12 європейських топ-клубів оголосили про створення Суперліги – закритого турніру, який має стати альтернативою Ліги чемпіонів. Головою турніру було призначено главу мадридського Реала Флорентіно Переса.


УЄФА та ФІФА виступили проти створення Суперліги. Вони пригрозили виключенням із єврокубків для тих клубів, які братимуть участь у новому турнірі. Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що проект закінчено на найближчі 20 років.


Пізніше клуби Суперліги подали до суду на рішення ФІФА та УЄФА щодо блокування. Творці нового турніру заявили, що УЄФА порушив європейське законодавство, зловживаючи монополією на футбольному ринку.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background