Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Продивус повернувся на посаду президента ФБУ

Продивус повернувся на посаду президента ФБУ

Екс-очільник Федерації боксу України (ФБУ) та віцепрезидент Міжнародної асоціації боксу (IBA) Володимир Продивус повернувся на посаду президента ФБУ.


Про це 61-річний спортивний функціонер зазначив у своїй соцмережі.


Відомо, що його повернення стало можливим після рішення суду та внесення змін у державний реєстр. Від посади президента ФБУ Володимир був відсторонений у лютому 2022-го року, коли новим очільником обрали Кирила Шевченка.


Нагадаємо, у грудні 2021 року відбулася звітно-виборча конференція ФБУ. На ній Продивуса переобрали на пост президента. Варто зазначити, що голосування відбулося з порушенням регламенту, 12 регіональних федерацій виступили із заявою про перевибори.


Наприкінці лютого 2022-го на перевиборах новим очільником ФБУ обрали голову Київської міської федерації боксу Кирила Шевченка.


У липні того ж року IBA, яку очолює росіянин Умар Кремльов, визнала Продивуса президентом ФБУ. За кілька днів це зробила й Європейська конфедерація боксу.


21 червня Господарський суд Києва визнав протиправним призначення Шевченка президентом Федерації боксу України та скасував рішення державного реєстратора про зміни у реєстрі. Шевченко подав апеляцію, яку 16 квітня 2024 року відхилив Північний апеляційний господарський суд.


8 лютого цього 2024 року Шевченко залишив пост президента ФБУ. Причиною функціонер назвав особисті моменти та тиск на федерацію і колектив.


7 травня Продивуса повернули у реєстр як президента Федерації боксу України.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background