Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Президент ФХУ розповів про скасування дискваліфікації Харлан

Президент ФХУ розповів про скасування дискваліфікації Харлан

Президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев розповів подробиці апеляції на дискваліфікацію української спортсменки Ольги Харлан.

Про це повідомляє Ukraine Media Center Odesa.

«Ми вже подали протест на рішення про дискваліфікацію, про ”чорну картку”, і очікуємо на його розгляд. Ще під час змагань ми запитували, чи можна розраховувати на зупинку рішення про дискваліфікацію – нам відмовили. Але потім щось змінилося, ймовірно, через суспільний розголос та бюро Міжнародної федерації фехтування вирішило призупинити рішення про дискваліфікацію Ольги», – пояснив він.

За його словами, наразі все перебуває у ранзі перегляду і формальних термінів для перегляду не встановлено.

«Отже ми чекатимемо, я не знаю, це може статися завтра чи післязавтра, можливо, через кілька днів, а можливо, що доведеться чекати довго», – додав президент ФФУ.

Ілляшев наголосив, що чемпіонат світу з фехтування завершився. І якщо рішення буде прийнято на користь Харлан, то вона зможе брати участь у змаганнях у найближчі 60 днів, які будуть. Однак ніяких змагань наразі не заплановано.

«Це рішення про підтримку цієї дискваліфікації або скасування носитиме такий політичний характер, оскільки ні на що впливати з точки зору спортивної не буде», – резюмував він.

Нагадаємо, 27 липня Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу-2023 після перемоги над росіянкою Анною Смірновою, яка виступає під нейтральним прапором (15:7). Після зустрічі українка відмовилася від потиску рук із суперницею.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликав міжнародні федерації до делікатності у ситуаціях з українськими та «нейтральними» спортсменами. Виконавчий комітет FIE (Міжнародної федерації фехтування) призупинив дискваліфікацію Харлан та дозволив українці брати участь у командних змаганнях.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background