Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Відсторонення РФ та РБ в міжнародному баскетболі продовжили

Відсторонення РФ та РБ в міжнародному баскетболі продовжили

Міжнародна федерація баскетболу продовжила відсторонення Росії та Білорусі у змаганнях ФІБА.


Про це інформує пресслужба організації.


У березні цього року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував спортивним федераціям допустити спортсменів з цих країн у нейтральному статусі. 


Однак ФІБА – одна з міжнародних організацій, де представники РФ та РБ залишаються поза змаганнями після початку повномасштабного вторгнення.


Попри можливість допуску росіян до Олімпіади-2024 організація не допустила цих спортсменів до відбіркових турнірів Ігор-2024. Також Міжнародна федерація баскетболу залишила ці збірні поза кваліфікацією на Євробаскет-2025 та скасувала для них резервування місць на молодіжних чемпіонатах Європи.


Відомо, що чергове засідання центральної ради ФІБА, яке відбулося у Швейцарії, залишило в силі відсторонення Росії та Білорусі. Дискваліфікація є безстроковою, але може бути переглянута на наступному зібранні.


Таким чином, крім заборони на участь у кваліфікації Олімпіади-2024 та Євробаскету-2025, Росія та Білорусь залишаються поза турнірами ФІБА баскетбольних клубів, а також жіночих та чоловічих збірних. Рішення розповсюджується, зокрема, й на змагання у баскетболі 3х3.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background