Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Визначився потенційний господаря першої в історії кіберспортивної Олімпіади

Визначився потенційний господаря першої в історії кіберспортивної Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розглядає Японію як пріоритетне місце для проведення перших в історії Олімпійських кіберспортивних ігор 2026 року.


Про це інформує місцеве агентство Kyodo.


Зазначимо, що у жовтні  президент МОК Томас Бах заявив про намір провести першу кіберспортивну Олімпіаду. Відповідну заяву функціонер зробив під час сесії організації в індійському Мумбаї.


«Я звернувся до нової комісії МОК з кіберспорту з проханням вивчити [можливість] створення Олімпійських кіберспортивних ігор», – заявляв Бах.


За даними агентства, у 2024 році японські функціонери розпочнуть поглиблені переговори з МОК щодо організації Олімпіади. Точні місце й дата проведення змагань не наводяться.


Нагадаємо, у 2023 році в Сінгапурі відбувся перший Олімпійський кіберспортивний тиждень. На змаганнях розіграли нагороди з 10 віртуальних видів спорту: тенісу, бейсболу, шахів та велоспорту тощо.


Для проведення олімпійських кіберзмагань організатори обирали відповідні спортивні симулятори. Велоспортивний турнір відбувався на базі платформи Zwift, змагання з автоспорту – в популярній відеогрі Gran Turismo.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background