Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ОКР: МОК вимагатиме у російських атлетів засудити війну в Україні перед Олімпіадою-2024

ОКР: МОК вимагатиме у російських атлетів засудити війну в Україні перед Олімпіадою-2024

Одним із критеріїв допуску російських спортсменів до Олімпійських ігор 2024 року буде засудження війни Росії проти України. 


Про це повідомив президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков, передає росЗМІ.


Наприкінці 2023-го спортсменів Росії та Білорусі допустили на ОІ-2024 у «нейтральному» статусі. При цьому в Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) вказували, що відповідні атлети мають виконати всі критерії допуску. Зокрема, не мати відношення до збройних сил РФ та РБ чи інших військових формувань, а також не бути поміченими в активній підтримці війни в Україні.


Відомо, що наразі на Ігри в Парижі кваліфікувались лише 18 «нейтральних» спортсменів з Росії та Білорусі. За словами Позднякова, у разі реєстрації на Олімпіаду від них вимагатимуть «засудити СВО».


«Будуть визначені умови поведінки на Олімпійських іграх, які будуть чітко відповідати принципам, що були озвучені на грудневому виконкомі МОК. Спортсмени, які беруть участь [в Олімпіаді], повинні засуджувати СВО, підписувати деякі інші документи, які, з погляду юристів правового управління ОКР, можуть призвести до негативних наслідків у вигляді порушення російського законодавства», – наголосив Поздняков.


Нагадаємо, у січні 2024 року повідомлялось, що МОК організує додаткову перевірку таких атлетів перед їх допуском на Ігри-2024. 


Олімпійські ігри-2024 відбудуться з 26 липня до 11 серпня у Парижі. Участь в Олімпіаді «нейтральних» спортсменів з Росії та Білорусі дозволена лише в особистих турнірах – у командних продовжує бути чинною заборона на участь представників цих країн.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background