Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

НБА: Михайлюк вперше в кар'єрі вийшов у фінал конференцій

НБА: Михайлюк вперше в кар'єрі вийшов у фінал конференцій

Український захисник «Бостон Селтікс» Святослав Михайлюк вперше в кар'єрі вийшов у фінал конференцій Національної баскетбольної асоціації (НБА). Це сталося за підсумками п'ятого матчу півфінальної серії бостонців проти «Клівленд Кавальєрс».


Як українець провів серію проти «Клівленда»


Михайлюк взяв участь у двох з п'яти поєдинків. Перший матч проти «Кавальєрс» («Бостон» виграли з рахунком 120:95) українць пропускав, натомість вийшов з лави запасних в другому домашньому поєдинку.


Святослав провів на майданчику у другому матчі 4:58 хвилини, за цей час зробив одне підбирання та одну спробу кидка. Цей поєдинок був програшним для клубу українця – 94:118.


Також Михайлюк вийшов на третій матч серії та провів на майданчику одну хвилину. Тоді «Селтікс» здобули перемогу 106:93. В останніх двох матчах серії він не грав.


Варто зауважити, що Святослав вдруге в кар'єрі грає у плей-оф НБА: перший досвід гри в серіях на виліт українець отримав у «Торонто Репторз» в сезоні 2021/22, але тоді його команда вилетіла за підсумками першого раунду. Натомість у поточному сезоні Михайлюк встановив особистий рекорд: вперше в кар'єрі вийшов у фінал конференцій НБА.


Півфінальна серія завершилась з рахунком 4:1 за підсумком п'яти матчів. Вирішальний матч відбувся 16 травня й закінчився перемогою бостонців – 113:98.


Відомо, що у фіналі «Бостон» зустрінеться з переможцем пари «Нью-Йорк Нікс» – «Індіана Пейсерз». Після п'яти матчів протистояння з рахунком 3:2 виграє команда з Нью-Йорку.


Востаннє команда українського баскетболіста грала у фіналі конференції плей-оф НБА у 2007 році  – «Юта Джаз», яка на цій стадії вибула від «Сан-Антоніо Сперс».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background