Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

NAVI – перші в історії чемпіони світу з Counter-Strike 2

NAVI – перші в історії чемпіони світу з Counter-Strike 2

Український кіберспортивний колектив Natus Vincere (NAVI) з CS2 став переможцем PGL Major Copenhagen. У гранд-фіналі рекордного шостого для себе мейджора «Народжені Перемагати» з рахунком 2:0 знищили FaZe Clan (Ancient – 13:9, Mirage – 2:13, Inferno – 13:3).


Про це йдеться на сайті NAVI.


Яким був шлях NAVI у PGL Major Copenhagen


Українці почали участь у мейджорі з Elimination Stage. У дебюті «Народженим Перемагати» вдалося переграти The Mongolz на Mirage (13 : 10). Другий best of 1 пройшов з G2. Cуперник був попереду протягом другої частини Nuke, але нашій команді вдалося повернути хід гри та закрити мапу на свою користь (13 : 11).


Після двох перемог у NAVI почалася чорна смуга: у best of 3 матчах проти Spirit та Cloud9 українці конкурентно виступали на двох перших мапах та навіть вигравали свої обрані, однак поступалися суперникам на вирішальній мапі.


На останній матч Elimination Stage у Natus Vincere не залишалося права на помилку. Команда виступила в повну силу проти paiN та обійшла бразильський колектив, який неочікувано дійшов до цього етапу (2 : 0). Позитивна статистика зустрічей проти Eternal Fire давала надію на позитивні результати на матчі у чвертьфіналі, і NAVI підтвердили свою силу, перегравши турків (2:0).


У півфіналі турніру проти G2 українська команда взяла Anubis (16 : 13), однак суперник вдало підготувався до Nuke та вирівняв рахунок (7:13). На вирішальному Anсient NAVI змогли закінчити матч на свою користь (13:11).


У фіналі проти FaZe «Народжені Перемагати» забрали Ancient (13:9), але суперник прочитав вибір Mirage від NAVI (13:2). Попри такий результат, NAVI зібрали сили та виграли трофей PGL Major Copenhagen на Inferno (2:1).

За підсумками першого мейджор турніру після підписання трьох європейських гравців у CS2 NAVI посіли найвище місце та заробили $ 500 000. 


Розподіл призового фонду:

1 місце: NAVI – $ 500 000

2 місце: FaZe – $ 170 000

3-4 місце: Team Vitality, G2 Esports – по $ 80 000.


Наступним турніром для колективу стане ESL Pro League S19, який відбудеться з 23 квітня по 12 травня на Мальті.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background