Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Моуріньйо звільнили з посади головного тренера Роми

Моуріньйо звільнили з посади головного тренера Роми

Жозе Моуріньйо звільнили з посади головного тренера італійського ФК «Рома».


Про це сказано на офіційному сайті клубу.


«Ми завжди матимемо чудові спогади про час [Моуріньйо] в «Ромі». Але віримо, що негайна зміна — в найкращих інтересах клубу», –  зазначили власники італійської команди Ден та Раян Фрідкіни.


Відомо, що контракт португальського фахівця з «Ромою» спливав влітку 2024 року. Керівництво клубу вирішило розірвати угоду після двох гучних поразок команди: від «Мілана» (1:3) у чемпіонаті та «Лаціо» – у принциповому дербі Кубка Італії (0:1).


Нагадаємо, Моуріньйо очолював італійський ФК з літа 2021 року. Він замінив на посаді Паулу Фонсеку, колишнього тренера донецького «Шахтаря».


На чолі з португальцем «Рома» здобула перший єврокубковий трофей в історії. У сезоні 2021/22 римляни стали першими чемпіонами в історії Ліги конференцій після перемоги у фіналі над «Феєнордом» (1:0).


У двох повних сезонах з настаником клуб двічі фінішував на шостій сходинці в чемпіонаті Італії. Сумарно Жозе провів з командою 138 матчів у всіх турнірах, здобув 68 перемог і зазнав 40 поразок.


У сезоні 2023/24 «Рома» може залишитися без єврокубків. Команда посідає дев'яте місце в таблиці та здобула лише одну перемогу в п'яти останніх матчах усіх турнірів.


Для Жозе «Рома» стала другим італійським клубом у його карʼєрі. У Серії А він також очолював «Інтер», з яким виграв чемпіонат (2009, 2010) та Лігу чемпіонів (2010).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background