Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Маямі Гіт підписали найдорожчий тренерський контракт в історії НБА

Маямі Гіт підписали найдорожчий тренерський контракт в історії НБА

Клуб Національної баскетбольної асоціації (НБА) «Маямі Гіт» та головний тренер Ерік Споельстра уклали новий, рекордний контракт. 


Про це повідомляє ESPN.


Зазначається, що новий контракт фахівця розрахований на вісім років і коштуватиме «Гіт» $120 млн – це рекордна угода для тренера в історії НБА. Попередній договір з американцем був розрахований до кінця сезону 2024/25.


Ерік та клуб з Маямі сумарно шість разів грав у фінальній серії асоцаіції. За кар'єру 53-річний тренер здобув 725 перемог на рівні НБА – це 19-й показник в історії ліги.


Команда не змогла пройти до плей-оф за підсумками НБА лише тричі за весь час роботи Споельстра в «Гіт». Востаннє це ставалося у 2019 році, коли команда завершила сезон на 10-му місці Східної конференції.


Зауважимо, що клуби НБА вже втретє упродовж року встановлюють рекорд за найдорожчими контрактами для тренерів. У травні 2023-го історичну угоду уклали Монті Вільямс та «Детройт Пістонз» (6 років, 78,5 млн), у липні — Грегг Попович та «Сан-Антоніо Сперс» (5 років, понад 80 млн).


Після 36 матчів нинішнього сезону «Маямі» посідає сьоме місце в таблиці Східної конференції НБА та претендує на путівку до плей-оф.


Нагадаємо, американець тренує «Маямі Гіт» з 2008 року і виграв з клубом два чемпіонських титули Асоціації у 2012-2013 роках, в часи виступи за команду ЛеБрона Джеймса. «Маямі» залишаються єдиним клубом в його професійній тренерській кар'єрі в НБА.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background