Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Луческу згадав дебют Мессі

Луческу згадав дебют Мессі

Головний тренер «Динамо» налаштований обіграти «Барселону» і дати поштовх розвитку футболу в Україні

Наставник «Динамо» Мірча Луческу відповів на запитання представників ЗМІ під час передматчевої прес-конференції напередодні зустрічі з «Барселоною» в Києві в 4-му турі групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА.

«Ми хочемо виграти. Але завтра зіграють дві команди, кожна з яких має свою філософію, свої ресурси, свої ігрові ідеї. Я згадую 2004 рік, коли Мессі починав свою кар'єру. «Шахтар», який я тоді очолював, грав у Лізі чемпіонів з «Барселоною». Ми виграли 2:0, при тому, що у «Барселони» була видатна команда з Хаві та Іньєстою в складі. Мессі тоді дебютував. Це дало дуже великий поштовх розвитку футболу в Україні. Це був перший крок, - сказав Мірча Луческу.

- «Динамо» довго було відсутнє в Лізі чемпіонів. Я дуже хочу щоб ця гра також дала поштовх у розвитку, прогрес «Динамо».

Минулого тижня в обойму команди повернулися семеро людей, з яких шестеро вже грали з «Інгульцем». Складність полягає в тому, що крім того, що вони не тренувалися довгий час, вони повертаються до роботи дуже послабленими. Відповідно, тренувальний процес доводиться будувати по-іншому, щоб вони набрали форму. Я трохи форсував підготовку, тому що мені потрібні ці гравці. Якщо хтось із них не буде готовий, доведеться замінити іншими.

Що стосується Сидорчука і Циганкова, то тільки вчора вони здали негативні тести і, в кращому випадку, якщо все буде добре, Віктор буде готовий до суботньої гри в чемпіонаті. А Сергій дискваліфікований.

Зрозуміло, що присутність Мессі завжди дає перевагу в технічному плані, в плані творчості, в плані атаки. Але в той же час відсутність Мессі говорить про те, що в обороні «Барселона» гратиме якісніше.

«Барселона» - одна з найкращих команд у світі. Зрозуміло, що зараз цей клуб переживає не найкращі часи через низку факторів - це і питання з можливим відходом Мессі, який створює нервову обстановку в клубі й у гравців, прихід нового тренера з новим баченням, напрацювання нових ігрових зв'язків, на це теж потрібен час. Але я впевнений, що «Барселона» як завжди подолає цей період і повернеться на вершину».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background