Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Ліга чемпіонів: Шахтар здолав Антверпен і забезпечив собі продовження Євросезону

Ліга чемпіонів: Шахтар здолав Антверпен і забезпечив собі продовження Євросезону

Донецький ФК «Шахтар» у 5-му турі групового етапу Ліги чемпіонів у німецькому Гамбурзі обіграв бельгійський «Антверпеном» – 1:0.


Рахунок на 12-хвилині зустрічі після подачі Олександра Зубкова зі штрафного відкрив захисник помаранчево-чорних Микола Матвієнко. Потім ініціативу перехопили суперники, зокрема з небезпечним пострілом Муї впорався голкіпер Дмитро Різник.


Наприкінці першого тайму «Шахтар» не використав гарну нагоду: Невертон у ближньому бою не переграв Бюте, а Судаков добив над поперечиною.


Другий тайм розпочався з тиску від «Антверпена» – оборона й голкіпер «гірників» пережили кілька неприємних моментів. Донеччани своєю чергою відповіли двома класними ударами здалеку, але і Невертон, і Степаненко влучили в поперечину.


В кінці матчу українці зосередилися на утриманні переваги. У компенсований час «Шахтар» міг забивати вдруге, але Бондаренко й Судаков момент не використали. В «Антверпена» двічі пробивав Алдервейрелд – Різник впорався. 


У підсумку гірники здобули мінімальну перемогу та гарантували собі як мінімум вихід у Лігу Європи.


Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група Н. 5 тур

  • Шахтар (Україна) – Антверпен (Бельгія) – 1:0 (1:0).

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, які викликалися на листопадовий збір національної команди: Різник (жовта картка), Матвієнко (гол), Бондар, Степаненко, Зубков (гольовий пас), Судаков, Сікан (замінений на 90+6-й хвилині).


Нагадаємо, сенсаційна перемога над «Барселоною» (1:0) дозволила гірникам претендувати на вихід у плей-оф Ліги чемпіонів. Для збереження шансів їм потрібно було знову взяти три очки з «Антверпеном».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background