Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ЛеБрон Джеймс повторив унікальне досягнення Майкла Джордана серед ветеранів НБА

ЛеБрон Джеймс повторив унікальне досягнення Майкла Джордана серед ветеранів НБА

Лідер «Лос-Анджелес Лейкерс» ЛеБрон Джеймс у матчі проти «Бруклін Нетс» регулярного чемпіонату Національної баскетбольної асоціації (НБА) набрав 40 очок. Цей поєдинок завершився перемогою гостей – 116:104.


Відомо, що через стан гомілкостопу Джеймс не грав із проти «Мілуокі Бакс» наприкінці березня. Відтоді американець повернувся до складу та оформив два даблдабли проти проти «Мемфіс Грізліс» та проти «Індіана Пейсерз».


З 40 очок у Нью-Йорку ЛеБрон набрав 27 завдяки дев'яти прицільним дальнім кидкам. Ще п'ять очок він додав з лінії штрафних, а також оформив сім підбирань і п'ять результативних передач. Набравши 40 очок проти «Оклагома-Сіті» у грудні, ЛеБрон вже ставав першим гравцем в історії НБА, якому підкорилася ця позначка у його 21-му сезоні в американській топлізі.


У матчах Асоціації він дебютував у сезоні 2003/04. Наприкінці грудня 2023 року чотириразовому чемпіону виповнилося 39 років


Що означають 40 очок ЛеБрона


ЛеБрон набрав 40 очок у двох матчах після 39-го дня народження. Досі більше одного такого матчу (три) мав лише шестиразовий чемпіон НБА в складі проти «Чикаго Буллз» Майкл Джордан.


Джордан набирав 40+ очок вже після відходу з «Чикаго» – в останніх сезонах своєї кар'єри за проти «Вашингтон Візардс».


Третій 40-очковий матч Джеймса в сезоні 2023/24. Сумарно за кар'єру в НБА американець має 77 таких ігор.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background