Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Костюк поступилася четвертій ракетці світу у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Австралії

Костюк поступилася четвертій ракетці світу у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Австралії

Українська тенісистка Марта Костюк завершила участь у Відкритому чемпіонаті Австралії. У чвертьфіналі змагань українка зазнала поразки від четвертої ракетки світу Коко Гофф з США.


У першому сеті Костюк лідирувала 5:1, після чого програла п'ять геймів поспіль, не реалізувавши сетбол на прийомі. Поступаючись 5:6, українка не дала суперниці подати на сет, а потім, на тай-брейку, не реалізувала ще один сетбол, але вже на своїй подачі, припустившись помилки з форхенду. Перша партія тривала майже 80 хвилин.


У другому сеті Костюк поступалася 3:5, але відіграла подачу на матч і зуміла зрівняти рахунок. На другому тай-брейку українка виграла чотири перші розіграші й утримала свою перевагу до кінця сету.


У вирішальному сеті Марта програла п'ять геймів поспіль, перш ніж змогла зробити брейк, коли Коко подавала на матч. Костюк втримала свою подачу, але в наступному геймі Гауфф завершила зустріч на свою користь.


Australian Open – Grand Slam. Мельбурн (Австралія). Одиночний розряд. Чвертьфінал

  • Марта Костюк (Україна) – Коко Гауфф (США, 4) – 6:7(6), 7:6(2), 2:6.

Додамо, Костюк всьоме зіграла проти суперниці з топ-5 і зазнала сьомої поразки, вперше взявши сет. Для 21-річної української тенісистки, це був перший чвертьфінал на турнірах Grand Slam. Вона стала наймолодшою тенісисткою з України, якій вдалося дійти до 1/4 фіналу в Мельбурні.


За свій виступ на Australian Open Марта заробила A$600,000 призових і 470 рейтингових очок. У понеділок вона дебютує в топ-30 світового рейтингу.


Гофф виграла свій 12-й матч поспіль на «мейджорах» і вперше зіграє в півфіналі Australian Open. Її суперниця визначиться в протистоянні Арини Соболенко та Барбори Крейчикової.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background