Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Костюк підтвердила плани зіграти на Олімпіаді-2024 з тенісу

Костюк підтвердила плани зіграти на Олімпіаді-2024 з тенісу

Українська тенісистка Марта Костюк підтвердила наміри зіграти на Олімпіаді-2024 з тенісу. 


Про це, посилаючись на слова українки, передає Tribuma.com.


«Планую виступити [на Олімпіаді-2024]. Не знаю, чи буду виступати в парі, але точно буду в одиночці. Дуже чекаю свого дебюту там. [...] Звісно, хочеться медаль, але до цього ще дуже далеко. Напевно, буде дуже хвилююче, але сподіваюся, вийде абстрагуватися від того, наскільки велика ця подія. Просто представляти наш прапор, нашу країну», – розповіла друга ракетка України.


Відомо, що українка вже виконала необхідні умови для потрапляння Олімпіаду: українка посідає необхідне місце у світовому рейтингу (топ-56) і виконала норматив за матчами у складі збірної України на Кубку Біллі Джин Кінг, зокрема бравши участь у кваліфікації сезону 2023 року.


В Марти є досвід виступів на ґрунтових кортах Парижа, де вона брала участь у чотирьох останніх розіграшах Ролан Гаррос. У сезоні 2021 року Костюк дісталася на місцевому Грендслемі четвертого кола – до 2024-го цей результат залишався для Марти особистим рекордом у серії.


Раніше плани зіграти на ОІ-2024 підтвердила перша ракетка України Еліна Світоліна, яка увійшла у склад збірної на майбутню матчеву зустріч Кубка Біллі Джин Кінг проти Румунії.


Костюк мала дебютувати на Іграх-2020 у Токіо. Проте напередодні змагань Марта знялася зі змагань через травму плеча.


У сезоні 2024 року Костюк, крім рекорду в світовому рейтингу, також показала найкращі кар'єрні результати на турнірах Грендслем (чвертьфінал Australian Open) та серії WTA 1000 (півфінал Індіан-Веллса).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background