Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Канада вперше в історії виборола перемогу у Кубку Біллі Джин Кінг

Канада вперше в історії виборола перемогу у Кубку Біллі Джин Кінг

Визначилися переможці головного турніру з тенісу серед жіночих команд – Кубку Біллі Джин Кінг. У 2023 році найкращою стала команда Канади, яка у фіналі змагань обіграла Італію.


На шляху до перемоги канадки посіли перше місце у групі, здолавши з рахунком 3:0 Іспанію та Польщу. У півфіналі турніру канада завдала поразки 11-ти разовим чемпіонкам змагань – Чехію (2:1).


Італія на груповому етапі була сильнішою за Францію (2:1) та Німеччину (3:0), а у півфіналі здолала Словенію – 2:0. У фіналі команди грали до двох перемог: першими на корт виходили представниці одиночного розряду, а далі, якщо рахунок лишався рівним, вирішальним мав пройти парний матч.


Як пройшов Billie Jean King Cup Finals


У першому матчі на корті зустрілись зустрілися Марина Стакушич (Канада) таМартіна Тревізан (Італія). Стакушич обіграла суперницю у двох сетах (7:5, 6:3) і принесла своїй збірній першу перемогу.


У другій грі зійшлись лідерки команд – Лейла Фернандес та Ясміне Паоліні. Фіналістка US Open-2021 Фернандес зробила по три брейки у кожному з сетів та виграла матч з рахунком 2:0.


Таким чином, Фернандес принесла Канаді дострокову перемогу у фіналі Кубка Біллі Джин Кінг.


Переможницями турніру у складі Канади стали Лейла Фернандес, Марина Стакушич, Ребекка Маріно, Ежені Бушар та Габріела Дабровскі.


Кубок Біллі Джин Кінг-2023. Фінал


Канада – Італія 2:0

  • Марина Стакушич – Мартіна Тревісан – 7:5, 6:3
  • Лейла Фернандес – Жасмін Паоліні – 6:2, 6:3.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background