Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ITF підтвердила допуск росіян та білорусів до Олімпіади та Паралімпіади 2024 року

ITF підтвердила допуск росіян та білорусів до Олімпіади та Паралімпіади 2024 року

Тенісистів з Росії та Білорусі у якості «нейтральних» спортсменів допустили до найближчих Олімпійських та Паралімпійських ігор, які відбудуться влітку 2024 року у Парижі (Франція).


Відповідну інформацію підтвердила Міжнародна федерація тенісу (ITF).


«ITF підтверджує, що тенісистам з цих країн буде дозволено брати участь в олімпійських та паралімпійських тенісних змаганнях в індивідуальній та нейтральній якості, якщо вони дотримуватимуться принципів індивідуальних нейтральних спортсменів Міжнародного олімпійського комітету та принципи нейтральних спортсменів-паралімпійців Міжнародного паралімпійського комітету Нейтральні спортсмени повинні будуть відповідати вимогам добору та допуску, викладеним у застосовних Правилах ITF», – йдеться в офіційній заяві ITF.


Нагадаємо, 1 березня 2022 року правління ITF призупинило членство РФ та РБ у федерації та відсторонило ці країни від участі у міжнародних командних змаганнях. Також було скасовано всі заходи ITF у цих країнах.


На початку грудня 2023 року Виконком МОК ухвалив рішення про допуск учасників з цих країн у статусі «індивідуальних нейтральних спортсменів» до Олімпійських ігор 2024 року. 6 березня 2024 року МПК опублікував регламент участі нейтральних паралімпійських спортсменів на паризькій Паралімпіаді.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background