Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Італія вперше за 47 років виборола перемогу у Кубку Девіса

Італія вперше за 47 років виборола перемогу у Кубку Девіса

Переможцем Кубка Девіса-2023 стала збірна Італії, яка у фіналі змагань обіграла Австралію – 2:0.


У першому матчі Маттео Арнальді у трьох сетах здолав Олексія Попиріна – 7:5, 2:6, 6:4. Для Арнальді це була третя очну зустріч з Попиріним цьогоріч і друга перемога. У липні італієць програв австралійському тенісисту у півфіналі грунтового турніру ATP 250 в Умазі, а у жовтні взяв реванш на старті «Мастерса» у Шанхаї. Також зауважимо, що для Маттео це дебютний виступ за збірну в Кубку Девіса.


Друге та переможне очко приніс італійцям Яннік Зіннер, завдавши поразки Алексу Де Мінора – 6:3, 6:0. Зіннер святкував п'яту перемогу поспіль у протистояннях з Де Мінором. Цього сезону тенісисти зустрічалися у фіналі турніру ATP Masters 1000 у Торонто. Сіннер виграв дев'ять із десяти зіграних одиночних матчів за збірну.


Кубок Девіса – The World Cup of Tennis. Finals. Плей-оф. 21-26 листопада. Малага (Іспанія). Фінал


Австралія 0-2 Італія

  • Олексій Попирін – Маттео Арнальді – 5:7, 6:2, 4:6
  • Алекс де Мінор – Яннік Сіннер – 3:6, 0:6.

Нагадаємо, Італія зіграла восьмий фінал на командному турнірі та перший за останні 25 років. Єдиний трофей представники цієї країни виграли 1976 року. На шляху до нього італійці програли лише в одному протистоянні — збірній Канади на старті групового етапу у вересні. Після цього було пʼять перемог. 


Австралія зазнала другої поразки поспіль у фіналі Кубка Девіса. У попередньому сезоні австралійці також з рахунком 0:2 поступилися тенісистам із Канади.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background